Audi definise nove standarde u visokoj klasi. Sa najmlađom generacijom A6 predstavlja se limuzina koja sa izraženom dinamikom vožnje i tehnološkom opremom u tržišnoj utakmici odlučno kreće prema vodećoj poziciji. Snažni TDI i benzinski motori sa četiri do osam cilindara i 246 kW (335 PS), najmodernija tehnologija u izradi mjenjača kao i prednji ili stalni quattro pogon na sva četiri točka daju osnovu za potrebni suverenitet nove sportske limuzine A6. Ponuda koja zahvaljujući visoko razvijenom podvozju i visokoj čvrstoći karoserije omogućuje novu dimenziju u dinamici vožnje. Time novi Audi A6 postavlja nove kriterijume koji se orijentisu prema velikom uzoru: Audiju A8 kojem su novinari i javnost potvrdili rang najsportskijeg automobila svoje klase. U zbroju svojih karakteristika – u dizajnu i performansama –A6 kao najprogresivniji automobil visoke klase kreće ubrzano pored svoje konkurencije.

Audi A6    Audi A6

Jasna sportska i ergonomska perfekcija – zahtjev je koji određuje oblikovanje kokpita. Zajednički pokrov povezuje središnji nosač instrumenata i gornji dio središnje konzole u jednu celinu. U unutrašnjem kutu novo oblikovanog okvira našlo se pored okruglog instrumenta merača obrtaja i tahometra mesta za takođe okrugle skale pokazivača temperature i goriva. Pojavom novog Audija A6 predstavlja se nova generacija Audi upravljača. Vidljiva oznaka trokrakog odnosno četverokrakog upravljača je optički citat u obliku jednodijelnog okvira u karakterističnom obliku trapeza s četiri prstena na središnjem poklopcu vozačevog vazdusnog jastuka. Prepoznatljivo prema dizajnu interijera novog A8 inspirirana je i središnja konzola.

u novom Audiju A6 tehničari su se odlučili za primenu elektromehaničke kočnice za parkiranje: odustajanje od ručne kočnice omogućuje velikodušno i ergonomski funkcionalno oblikovanje konzole i naslona za ruku. Iza ručice mjenjača nalazi se optimalno pozicioniran sastav MMI (Multi Media Interface). Njegov monitor, koji je točno u vidnom polju vozača, integrisan je na grebenu odmah iza ručice mjenjača. Svi putnici profitiraju od značajnog povećanja prostornog komfora.

Audi A6 

cena ovog 3.2 odnosno 4.2 FSI Audija A6 krece se u rasponu od 57.000 do 60.000 evra