Pre zvanicnog predstavljanja na Salonu automobila u Parizu, Audi je objavio sve detalje u vezi sa novim konkurentom BMW-u M5.
 
Novi audi RS6 u limuzinskoj karoserijskoj konfiguraciji, pokretace V10 twin-turbo sa 580 KS i 650 Nm maksimalnog obrtnog momenta, isti onaj koji se nalazi ispod haube Avant verzije.

Sprint do "stotke" ubrzava u okviru od 4,5 sekundi, a maksimalna brzina ogranicena na 250 kilometara na sat. Turbo "duet" omogucava dostupnost maksimalnog obrtnog momenta pri niskih 1500 obrtaja u minutu, dok se maksimalna snaga oslobaða pri 6250 obrtaja. &Scaron sestostepena tiptronic transmisija pruža vozacu izbor izmedju automatskog i manuelnog menjanja stepena prenosa, skracujuci interval promene za jednu desetinku sekunde.

 

Snaga se kroz quattro pogon na sva cetiri tocka. Sistem Dynamic Ride Control (dinamicka kontrola vožnje) redukuje "ljuljanje" oko poprecne ose, kao i bocno "ljuljanje", uz omogucavanje tri stepena podesavanja amortizera - sport, dynamic i comfort, koji se aktiviraju putem unapredjenog MMI sistema.

RS6 je opremljen felnama od 19 cola, "obuvenim" u pneumatike dimenzija 255/40 R19, sa prednjim diskovima precnika 390 milimetara koje stežu sestoklipne kocione celjusti napred, i diskovima od 365 milimetara nazad, sa jednoklipnim celjustima. Kao opcija, dolaze 20x9,5 incni tockovi koji omoguæavaju instalaciju keramickih kocnica. Standardni A6 modeli, takodje, dolaze sa novim MMI sistemom, zajedno sa novim grilom hladnjaka, novim branicima, usisnicima vazduha i svetlima za maglu.

 

Poznati S-line paket ukljucuje tockove od 18 cola i sportski sistem oslanjanja koji smanjuje rastojanje karoserije od tla za 30 milimetara. Lepeza motora ukljuèuje sest benzinaca i cetiri dizelasa, ukljuèujuci dvolitarski TFSI cetvorocilindras; sa 170 KS, zatim 2,8-litarski FSI V6 sa 290 KS, 4,2-litarski FSI sa 350 KS V8, kao i novi 3,0-litarski V6 opremljen kompresorom. TDI porodica dolazi u zapreminskom rasponu od 2,0 do 3,0 l.