Nuvolari quattro koncept automobila iz 2003. dao je prvu najavu vizije Audija sa snažnim i stručno stiliziranim coupéom s visokim potencijalom performanse i naprednim profinjenim dizajnom - hrabar iskorak u budućnost. Mnogi elementi Nuvolarija prilagođeni su u Audiju A5. Novi coupé jasna je i jedinstvena kombinacija sportskih osobina i elegancije. Istovremeno, A5 nudi iskustvo vožnje okarakterizirano uzbudljivom dinamičnom performansom i izvrsnom udobnosti na dugim putovanjima. Dužinom od 4,63 m Audi A5 jasno pripada u vrhunsku klasu coupéa. Četiri udobna sedista i kapacitet utovarnog prostora od 455 litara čine ovaj automobil udobnim automobilom na duge staze. Dinamičnu izvedbu osiguravaju FSI i TDI motori s procijenjenom snagom od 125 do 195 kW (170 do 265 KS). Svi motori imaju učinkovite karakteristike koje su ujedno vrlo ekološki prihvatljive. Snaga motora prenosi se ili pogonom na prednje tockove ili Quattro pogonom na sva četiri tocka i šest-brzinskim ručnim ili automatskim mjenjačem. Podvozje razvijeno za A5 potpuno je novo i kombinuje okretnost sa najvećim stepenom sigurnosti vožnje.

Audi A5 Audi A5

Atmosfera u unutrašnjosti, gdje se osećate savršeno smirenima čak i na dugim putovanjima – ključna je osobina unutrašnjosti A5. Kompletna arhitektura kokpita jasno je usmjerena na vozača, a instrumenti i središnja konzola čine celinu. Animirani oblici, preciznost i sofisticirani dizajn kontrolnih instrumenata predstavljaju vizualni užitak koji je takođe ugodan na dodir. Dizajn unutrašnjosti omogućava vrlo kvalitetno iskustvo dodira svaki put kada vozite Audi A5. Primjer sveobuhvatnog dizajnerskog pristupa je oblik stranica vrata, na kojima kontrole, obloge, naslon za ruke i pretinac za odlaganje čine vizualno harmoničnu celinu. Instrumentna tabla, s karakterističnim oblikom okvira brzinomera i brojača obrtaja u obliku kapi, izražava tipične stilske elemente Audija, iako je u svim svojim detaljima novo dizajnirana. A5 je takođe opremljen zaslonima za MMI sastav postavljen na ergonomski savršenom visokom položaju u kokpitu. Nova, napredna verzija proverene instuitivne MMI logike čini razumevanje velikog broja funkcija vrlo jednostavnim. Novi ključ još je jedan element dizajna koji dokazuje profinjenu funkcionalnost.

Audi A5

ova verzija sa 3.2 litarskim motorom sa pogonom na sva cetori tocka kosta ce oko 50.000 evra i naravno jos dodatno se placa oprema/