Audi otvara nove horizonte. Model A4 je sportski automobil s izuzetnom pojavom na drumu; stavlja Audi u novu dimenziju na tržištu automobila srednje klase. Motori koji pokreću ovu limuzinu, kako TDI, tako i benzinski, u oba slučaja s direktnim ubrizgavanjem goriva, kombinuju visoku snagu i visoku upečatljivost. Dinamični pogonski sklop i upotreba mnogih tehnologija koje su direktno preuzete iz kategorije velikih automobila dokaz su vodeće uloge ove marke što se tiče tehničkog znanja. Novi Audi predstavlja novi način vožnje. Dizajn novog modela A4 otkriva njegov sportski, agresivan karakter: uz zategnute i dinamične linije, izražava pojam tehničke perfekcije. S ukupnom dužinom od 4,70 metara

Audi A4

Unutar novog A4 dovoljno je svjetla i prostora koji odgovaraju automobilu pune više kategorije. Međuosovinski razmak od 2808 milimetara nije samo veći nego kod ključnih konkurenata, nego je i značajno veći nego kod prethodnog modela. Unutrašnjost je sada 20 mm duža, a prostor za kolena na zadnjoj klupi putnika je porastao za izuzetnih 36 mm do 908 mm. Prostor za glavu i širina u razini ramena takođe su povećani. Svaki putnik u novom A4 ima pristup prikladnim funkcijama kao što su veliki držači za čaše i mekano obloženi nasloni za ruku. Sjediti u novom modelu A4 znači osjećati se udobno i zadovoljno od prvog trenutka, što je tipičan 'Audi efekt'.

Audi A4 

Kapacitet prtljažnika je sada 480 litara, bez obzira da li automobil poseduje prednji pogon ili quattro stalni pogon na sve točkove. Ovaj volumen je veći nego kod bilo kojeg direktnog konkurenta. Visina utovara je samo 673 milimetra, te zajedno s ravnim podom i bočnim stranicama čini prtljažnik ekstremno praktičnim. Za veće terete, na primjer nakon većih kupovina, naslon zadnjih sedista se može preklopiti u dva dela, što povećava kapacitet prtljažnika na maksimalnih 962 litre.Na svakom novom modelu A4, poklopac prtljažnika se može otvoriti na tri praktična načina: radio signalom iz daljinskog upravljača, preko tipke u vratima vozača ili električnom tipkom u utoru ručice prtljažnika. Poklopac se automatski otvara prema gore na novim šarkama s kolutima, te je potreban samo mali napor da se zatvori.

Audi A4

Cena ovog luksuznog modela koji potice iz Audija kretace se u rasponu od 31.000 do 33.000 evra. U zavisnosti od opreme.