Sportska nota se može naći u genima svih Audijevih modela. U slučaju S modela, to je glavni princip, koji dolazi u kombinaciji s udobnosti, estetikom, elegancijom i beskompromisnom kvalitetom. Audi S8 s moćnim V10 FSI motorom koji proizvodi 331 kW (450 KS) kombinuje sve ove karakteristike kako bi proizveo visoki stepen strasti i prevlasti. Već mali pogled na vanjštinu je dovoljan kako bi se uvidjelo da S8 daje nepogrešivo obećanje visokih performansi. Spreda, single frame rešetka je izvedena u platina sivoj boji, a okomite šipke su hromirane. Tri ravna otvora za vazduh naglašavaju prednji donji branik; veliki otvori ispod prednjih svetala poseduju rešetku u obliku saća. Xenon plus prednja svetla su opremljena sa statičkim svetlima i svetlima za zavoje, zajedno s LED dnevnim pozicijskim svetlima.

Audi S8    

Sa strane, sjajni rukohvati vrata, kućišta osvrtnih svetala i V10 amblemi označavaju izuzetan status modela S8. Sa svojim 20-inčnim tockovima, sportski predvodnik ove marke čvrsto stoji na putu. Integralni zadnjii spojler, blagi svetli rub donjeg branika i izduvnii sastav sa četiri okrugle izduvne cevi zaokružuju promene. Zahvaljujući ASF aluminijskoj konstrukciji, S8 se može pohvaliti s najlakšom školjkom u celom luksuznom segmentu – teži samo oko pola mase konvencionalne čelične strukture.

audi s8 

Aluminijum takođe definise karakter unutrašnjosti. Pragovi vrata su ukrašeni sa S8 amblemima, kao i ploča s instrumentima i kožno sportsko kolo upravljača. Umetci su izvedeni od brušenog aluminijuma i ugljeničnih vlakana. Kožno multifunkcijsko sportsko kolo upravljača posjeduje kontrastne vezove i aluminijumski sjajne poluge mjenjača. Igle pokazivača su bele, a sami pokazivači svetlo sivi. Električno podesiva sportska sedista su izvedena u dvobojnoj koži; sedista su grejna i mogu se namještati u raznim smerovima. Preko i iznad luksuzne standardne opreme modela A8, S8 nudi niz dodatnih modernih opcija. One uključuju praktičan sastav ulaska s naprednim ključem, Bang & Olufsen audio sastav, ugrađen bord kompjuter, dupla stakla i DVD navigacijski sastav.

Audi S8 

Sa zapreminom od 5.204 ccm, ovaj V10 proizvodi 331 kW (450 KS) snage pri 7.000 o/min i 540 Nm obrtnog momenta s maksimumom na 3.500 o/min. Luksuzna limuzina na taj način postiže putne performanse sportskog automobila velikog kalibra. Audi S8 ubrzava od mirovanja do 100 km/h za 5,1 sekundu i bez problema postiže najveću brzinu 250 km/h (elektronski ograničena). uprkos njegovom sportskom karakteru, deset-cilindrični agregat, koji se pali tipkom na prednjoj ploči, radi uglađeno i s visokom profinjenosti. Ova V10 ima trenutan odziv na gas, a pod opterećenjem takođe proizvodi odličnu zvučnu izolaciju, kako i odgovara dinamičnom automobilu.

Motor S8 

cena u americi 96.000 dolara